Закрити оголошення

Apple najal důležitého inženýra z projektu Hololens, pokračuje výstavba nového kampusu kalifornské společnosti, Belgie dostane svůj první Apple Store a do dražby jde další počítač Apple I.

Apple найняла інженера з проекту Hololens. Кажуть, що він готує власний AR-проект (31 серпня)

Через кілька місяців після Microsoft представлені světu svou představu rozšířené reality ve formě Hololens, Apple najal jednoho z hlavních inženýrů, který se na AR brýlích Microsoftu podílel – Nicka Thompsona. Po sedmileté zkušenosti v týmu stojícím za Macy pracoval Thompson na audio stránce projektu Hololens. V červenci se do Cupertina ovšem vrátil a to je jeden z důvodů, proč se proslýchá, že Apple připravuje vlastní AR projekt.

Про це також свідчить придбання компанії в березні Метайо, яка володіє або купує понад 171 патент, пов’язаний з AR PrimeSense v roce 2013, která stála za vývojem senzoru Xbox Kinect. Nabídky práce Applu navíc hledají pracovníky se zkušenostmi v oblasti virtuální a rozšířené reality. Jestli chce Apple AR zakomponovat do iOS, nebo vytvořit zcela nový produkt, zatím není jisté.

Джерело: Культ Mac

Výstavba nového kampusu Applu pokračuje (1. 9.)

Nový kampus Applu se za poslední měsíc opět rozrostl a již nyní v něm můžeme spatřit několik důležitých budov. Jedno z několika podlažních parkovišť je téměř dokončeno, konkrétních rozměrů nabývá jak budova pro výzkum, tak i podzemní auditorium. V přiloženém videu se záběry s přelety nad staveništěm můžeme slyšet i Steva Jobse, který nový kampus představuje. Apple má stále v plánu komplex zprovoznit do konce příštího roku.

[youtube id=“5FqH02gN29o“ width=“620″ height=“360″]

Джерело: MacRumors, 9to5Mac

Перший Apple Store нового покоління відкриється в Мемфісі (1 вересня)

Один з перших Apple Store, який відкрила каліфорнійська компанія, зазнає значних змін. Магазин у торговому центрі Saddle Creek поблизу Мемфіса має стати одним із перших Apple Store за новим дизайном, розробленим Джоні Айвом та Анджелою Арендтс. Представник Apple Рік Міллітелло натякнув, що новий Apple Store зовні буде оточений панеллю з матового граніту, а всередині будуть столи з натурального дуба. Вітрину з живими рослинами, ширми та художні експозиції можна легко замінити. Перший з нового покоління Apple Store, який націлений на більш розкішний дизайн завдяки преміальним Apple Watch, тепер лише чекає схвалення самих представників міста. На зображенні нижче показано поточний вигляд.

Джерело: Apple, Insider

Apple наймає більше автомобільних експертів (1 вересня)

Během minulých týdnů Apple do svých řad opět přijal několik zajímavých osob z automobilového a technologického průmyslu. Jako člen týmu pro softwarové inženýrství se k Applu minulý měsíc přidal Hal Ockerse, a to po jednoleté pracovní zkušenosti u Tesly, kde pracoval například na pokročilém asistentovi řidiče s kamerou nebo radarem. Dalším z nových pracovníků je mladý Subhagato Dutta, který se na vysoké škole podílel na výzkumu samořídících vozidel. Yakshu Madaan má pak zkušenosti z Tata Motors, největší indickou automobilkou, a do Applu nastoupil jako technologický manažer. Zda se v Cupertinu opravdu pracuje na automobilu, nebo se Apple jen snaží rozšířit funkcionalitu svého systému CarPlay, není ovšem jasné.

Джерело: MacRumors

Рекламне агентство "6S Marketing" просить не називати новий iPhone 6S (3 вересня)

Рекламне агентство "6S Marketing" насолоджується своїми п'ятнадцяти хвилинами слави за кілька днів до презентації нового iPhone 6s. Використовуючи рекламні щити на Таймс-сквер і по всьому Нью-Йорку, вона просить Apple просто назвати свій наступний iPhone у відкритому листі «iPhone 7». 6S Marketing пояснює своє прохання тим, що вони працюють з початку тисячоліття, і ви ніколи не подумаєте, що їх назва, яка звучить як успіх, тобто úspěch, використовуватиметься однією з найбільших компаній світу. Очевидно, що Apple не буде змінювати назву за кілька днів до старту продажів 6s, але 6S Marketing зарекомендувала себе як справжнє рекламне агентство досить креативним способом.

Джерело: MacRumors

Перший бельгійський Apple Store відкриється в Брюсселі (4 вересня)

Перший бельгійський Apple Store справді підтверджено – сама Apple повідомила про це в місцевому журналі Apple Apple News Flanders. Přesně jako se v minulých týdnech proslýchalo, otevře se 19. září na jedné z hlavních bruselských tříd Avenue de la Toison d’Or po boku luxusních obchodů. Načasování otevření pak nahrává začátku prodeje iPhonů 6s, které by v novém obchodě mohla zahájit i jedna z důležitých postav Applu.

Kolem přízemí budovy bývalého veletržního paláce je nyní postavena bílá stěna, která kromě uměleckých děl tamějších umělců také zve na otevření Apple Storu sloganem „Kreativita. Bude pokračovat…“.

Джерело: Культ Mac

Ще один робочий комп’ютер Apple I виставлено на аукціон (4 вересня)

S dražbami prvních počítačů Apple se v posledních letech roztrhl pytel. V New Yorku se příští měsíc bude dražit model Apple I, jeden z 50 kousků, které byly sestaveny Stevem Wozniakem v Jobsově garáži. Podle expertů se jedná o snad nejzachovalejší, plně funkční kousek, který vůbec existuje. Původní majitel ho přitom prodal za pár dolarů v obchodě poté, co ho poprvé použil, ale nelíbil se mu. V minulých dražbách se Apple I prodal až za 857 tisíc dolarů (téměř 20 milionů korun).

Джерело: 9to5Mac

Тиждень у двох словах

У наступні вихідні ми дізнаємося все про нові iPhone, але поки можемо лише припускати. iPhone 6s може пропозиція více megapixelů ve fotoaparátu a technologii Force Touch. Tu ale nebude mít jako první, minulý týden Apple наздогнав Huawei. Apple má také v plánu виробляти vlastní pořady, jednal dokonce i s představiteli Top Gearu, a na říjen вони nejspíše v plánech nové iMacy s 4K displejem.

У новій рекламі каліфорнійської компанії для Apple Music грає hlavní roli The Weeknd, který vystoupí po boku nově oznámených Chemical Brothers також на цьогорічному фестивалі Apple Music. Однак ключова людина покинула Apple Music - тепер буде Ян Роджерс диск цифровий бізнес у LVHM, гігантській групі товарів класу люкс.

Apple pak s Pentagonem bude vyvíjet військові технології разом із Google та іншими буде платити 415 milionů dolarů v případu s platy zaměstnanců. Představitel Jobse Fassbender prozradil, že se tvůrci schválně вирішив, що він не буде виглядати як засновник Apple у новому фільмі, а нове шкідливе програмне забезпечення зламано зламаний до 225 тисяч iPhone.

.